Helle Schou // Designer & Arkitekt Cand. Arch // født 1985

Designer og Arkitekt med base i Aarhus. Jeg arbejder i spektret indenfor design og arkitektur. Jeg er uddannet fra Studio Design, Aarhus Arkitektskole 2013.

Jeg arbejder med design af produkter og møbler i forkellige materialer og skalaer. Jeg har kendskab til fabrikationsprocessen af keramik, glas, metal, træ, papir, tekstil mm. Mit hovedfokus ligger på home-accessories design, produktdesign, møbeldesign, emballage design og indretning.

Jeg har en nysgerrig tilgang til designfaget, hvilket gør, at min arbejdsproces i idéfasen er præget af undersøgende og eksperimenterende studier. Derudover arbejder jeg struktureret og ambitiøst med de opgaver jeg bliver stillet. Jeg forstår den kommercielle del af erhvervet, og er bevidst om, at et produkt skal skabe værdi for slutbrugeren for at blive en succes.

Min designstil kan karakteriseres som; skandinavisk enkelthed - med en innovativ tilgang.  Jeg går meget op i formæstetik og lægger vægt på harmoniske linjer, der appellerer til brugeren. Derudover stræber jeg efter at skabe designs ud fra en original ide. Jeg har fornemmelse for trends, moderne farver og overflader, og det er en naturlig del i de projekter jeg arbejder med.

Min arkitektoniske baggrund hjælper mig med fokusere på kontekst og skala i designprocessen. Jeg overvejer altid hvilke type omgivelser et bestemt produkt præsenteres i, i forskellige brugsscenarier. Jeg mener, det er meget vigtigt at overveje et produkt i det store billede med de forskellige brugeroplevelser, der knyttes til.

Ideerne opstår på alle tidspunkter af døgnet. Oftest får jeg de bedste ideer, når jeg er i bevægelse, hvor der er større mulighed for sanseindtryk. Herefter bliver ideerne noteret, sorteret og til sidst sat i spil ved tegnebordet.

Jeg arbejder med

-research / konceptudvikling / skitsering 
-produktdesign / møbeldesign / emballagedesign

-arkitektur / indretning
-3D modellering / 3D visualisering / 3D scanning og print
-2D værktøjskasse